Skrotningsordningsordning vedtaget – tilskud til skrotning af olie- eller gasfyr

Den 1. oktober 2020 er den nye bekendtgørelse om skrotning af olie- eller gasfyr trådt i kraft. Det var forventet, at skrotningsordningen ville medføre et kontant tilskud ved udskiftning af et olie- eller gasfyr, men i stedet udmøntes ordningen som en abonnementsordning til varmepumper.

Formålet med tilskudsordningen er at tilskynde flest mulige konverteringer fra olie- eller gasfyr til varmepumper uden for de området, der er besluttet udlagt til fjernvarme. Fordi mange olie- og gasfyrsejere ikke selv har økonomi til at finansiere konverteringen, er det vurderet, at en abonnementsordning har høj tilskyndelseseffekt. Herved undgår varmekunden høje konverteringsomkostninger samt løbende drift og vedligehold.

Det er energitjenesteleverandøren der ansøger om tilsagn om tilskud, efter at der er indgået en betinget kontrakt med en varmekunde. Det er en betingelse for at ansøge om tilsagn, at der ikke er foretaget indkøb samt at projektet ikke er påbegyndt, inden der ansøges om tilsagn.

Når varmepumpen er installeret, og olie- eller gasfyret er skrottet, skal leverandøren anmode om at få tilskuddet udbetalt. Tilskuddet gives herved alene indirekte til kunden.

Læs mere om skrotningsordningen her.

Lignende artikler
Kontakt os

Indtast dine oplysninger, spørgsmål m.v. i formularen nedenfor.