Fremskridt i udviklingen mod ny plastøkonomi

Den årlige statusrapport for partnerskabet New Plastics Economy Global Commitment viser, at der er sket fremskridt i udviklingen mod en ny og cirkulær plastikøkonomi siden sidste år.

”Global commitment” er et initiativ etableret i samarbejde mellem organisationerne Ellen MacArthur Fonden og FN. Initiativet arbejder for, at aktører fra hele plastværdikæden går sammen for at skabe en global cirkulær økonomi for plast og plastemballager. Initiativet har et 2025-mål, som en lang række af virksomheds- og regeringsledere samt organisationer har forpligtet sig til.

Rapporten viser, at der er sket fremskridt siden sidste år, men den viser samtidig, at 2025-målet kun kan nås, hvis der i de kommende år sker en betydelig accelerering i fremskridtene.

De to organisationer anbefaler virksomhederne at træffe modige beslutninger i henhold til emballagetyper og til at sætte ambitiøse reduktionsmål. Organisationerne opfordrer samtidig regeringerne til at iværksætte tiltag, da en skallering af genanvendelsen ellers er usandsynlig.

Læs mere her.

Global Commitments årlige statusrapport kan læses her.

Lignende artikler
Kontakt os

Indtast dine oplysninger, spørgsmål m.v. i formularen nedenfor.