Nyhedsarkiv

Nedenfor finder du vores nyhedsarkiv for april 2014-maj 2021.

Følg os på LinkedIn og hold dig opdateret med den seneste juridiske viden inden for energi- og miljøsektoren.

Ny opgørelse om forbrug af mundbind

Teknologisk Institut har på baggrund af oplysninger fra importører og virksomheder kortlagt danskernes forbrug af mundbind. I 2020 og 2021 forventes det, at danskerne forbruger omkring 2,4 mia. mundbind, forudsat at mundbindsbrugerne bruger ét [...]

Den samlede affaldsmængde stiger

Danmarks Statistik har den 10. marts 2021 udgivet Affaldsregnskab 2019, der viser, at den samlede affaldsmængde stiger, samt at mere affald går til genanvendelse og mindre til forbrænding.

EUDP søger projekter med fokus på Power-to-X

EUDP (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) indkalder projekter, der omhandler Power-to-X. Dette sker i forbindelse med, at der under EUDP i foråret 2021 er stillet nye særpuljer til rådighed.

Den nye affaldsbekendtgørelse er udkommet

Den nye Affaldsbekendtgørelse med tilhørende vejledninger, Affaldsdatabekendtgørelsen, Affaldsaktørbekendtgørelsen og Affaldsregisterbekendtgørelsen, er nu færdigreviderede og udkommet.

Nye EU-regler for import og eksport af plastaffald

Europa-Kommissionen besluttede den 22. december 2020 en række ændringer af EU’s transportforordning. Dette har resulteret i nye regler om eksport, import og forsendelse af plastaffald inden for EU.

Affaldsstatistik 2019

Miljøstyrelsen har den 18. december 2020 udgivet den årlige affaldsstatistik. Statistikken indeholder en beskrivelse af, hvor meget affald der er blevet produceret i, importeret til eller eksporteret fra Danmark fordelt i affaldstyper og [...]

Fremskridt i udviklingen mod ny plastøkonomi

Den årlige statusrapport for partnerskabet New Plastics Economy Global Commitment viser, at der er sket fremskridt i udviklingen mod en ny og cirkulær plastikøkonomi siden sidste år.

Kontakt os

Indtast dine oplysninger, spørgsmål m.v. i formularen nedenfor.