Miljøstyrelsens undersøgelse af grundvandsboringer er nu offentliggjort

Miljøstyrelsen besluttede i januar 2017 at foretage en screening af grundvandsboringer. Screeningen blev i juni 2017 udvidet med to yderligere nedbrydningsprodukter fra cloridazon. Undersøgelsen er nu offentliggjort og viser relativt mange fund af stoffet desphenyl-chloridazon, men der er ifølge Miljøstyrelsen ikke tale om en sundhedsmæssig risiko.

Resultatet af undersøgelsen er indtil videre, at Miljøstyrelsen på baggrund af resultaterne tilføjer de tre stoffer i grundvandsovervågningen i resten af 2018. Allerede i august 2017 anbefalede vandpanelet vandværkerne at analysere for stoffet desphenyl-chloridazon.

Desuden vil Miljøstyrelsen med baggrund i undersøgelsen sætte stoffet 1,2,4-triazol på listen over de obligatoriske pesticider, som de almene vandforsyningers analyse af drikkevandet skal omfatte. Tilføjelsen af stoffet vil ske ved en kommende ændring af drikkevandsbekendtgørelsen.

Resultaterne fra screeningen er offentliggjort den 14. marts 2018 i Miljøstyrelsens notat af 28. februar 2018, der kan læses her.

GEUS har i et notat af 7. marts 2018 offentliggjort resultaterne fra undersøgelsen, der kan læses her.

Lignende artikler
Kontakt os

Indtast dine oplysninger, spørgsmål m.v. i formularen nedenfor.